Taxatie

Een taxatie laten verrichten door een NVM taxateur

Een taxatie door een NVM taxateur voor een vast 'all in' tarief v.a. € 275,- U krijgt hiervoor een door elke instelling geaccepteerd taxatierapport. Hieronder leest u kort welke zaken spelen als u kiest voor een taxatierapport door een NVM makelaar. Een NHG en/of NWWI taxatie geeft een opslag van € 75,-  voor de validatiekosten.

Tarieven taxatie:

  • woonhuizen tot € 250.000,-       € 695,75
  • Woonhuizen tot € 400.000         € 695,75
  • woonhuizen boven 400.000 individuele offerte.


Een gevalideerd (NHG / NWWI) taxatierapport heeft een opslag van € 60,-. Getoonde tarieven zijn inclusief btw!

U dient aan te leveren:

  • een kopie van het eigendomsbewijs
  • indien het appartement betreft tevens kopie Splitsingsakte, jaarstukken VVE incl balans, inschrijvingsnummer KVK.

Waarom een taxatie?

Ook voor het uitvoeren van een taxatie kunt u vertrouwen op de kennis van een taxateur van de NVM. Een taxatie kan nodig zijn in verband met het aanvragen van een hypotheek, het bepalen van de huurwaarde, voor een opgave aan de belastingdienst, etc. Diverse hypotheek geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels. NVM leden hanteren bij taxaties het model NVM taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt erkend. Bij elk NVM makelaarskantoor vindt u overigens een makelaar / taxateur die is ingeschreven in het register van de Stichting NRVT, een branchebreed platform dat zich bezig houdt met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Bovendien heeft de NVM makelaar toegang tot het NVM netwerk, de meest actuele digitale kennisbank met diverse databases en daaraan gekoppelde (markt)instrumenten.

Er zijn vele redenen waarom u een taxatie wilt laten uitvoeren. Het uiteindelijk doel van de taxatie leidt tot verschillende soorten waarden. Zo is een onderhandse verkoopwaarde bijvoorbeeld noodzakelijk bij de aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie. En heeft u de herbouwwaarde van uw woning nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten. Uw NVM makelaar / taxateur vertelt u er graag meer over.

Wij zijn ook aangesloten bij het NWWI. Voor taxaties van het NWWI wordt een toeslag van € 49,59 berekend.

Onze werkwijze bij woningtaxatie

Onze werkwijze is dat als wij een taxatie aanvraag binnen krijgen er z.s.m. een afspraak wordt gemaakt door onze secretaresse, meestal zelfde dag. Direct na bezoek en bezichtiging van uw pand(en) gaat de NVM makelaar / taxateur aan de slag. Binnen 5 werkdagen kunt u beschikken over het taxatierapport. Spoedtaxaties binnen 24 uur!

Contact opnemen met een van onze NVM makelaars?

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u (geheel vrijblijvend) gebruik maken van het contactformulier.